Menu

Discobaar A Moeder

DISCOBAAR A MOEDER, het intussen legendarisch Antwerps fenomeen, draait al mee van in 2002.

Het begon als een cafégrap van twee bevriende vinylfreaks, de grap houden ze er in, van draaien in een café genieten ze nog steeds, maar van een groots festival op z’n tijd zijn ze niet vies.

Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes draaiden ze ondertussen van in de kleinste bruine cafés tot in de grootste sportpaleizen en van Laundry Day, Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Sfinks en Maanrock tot op de Night of The Proms. Zowel de Petrol (Antwerpen) als De Roma (Borgerhout) verkochten ze al meermaals uit.

Telkens twee platen netjes aan elkaar mixen is niets voor deze heren. Ze vegen alle DJ-regels vierkant aan hun broek, zingen soms zelf gezellig mee en spelen liever wat het publiek wil dan wat toevallig in een of andere hitparade staat. Als geen ander krijgen ze een massa aan ’t dansen waarbij geen enkele muziekstijl gemeden wordt, zodat zelfs de meest introverte ziel uit zijn cocon breekt!

In 2014 verscheen hun eerste dubbele compilatie-cd “Volle Gas” bij Universal, in 2015 de opvolger “2 de Vitesse” en in de zomer van 2017 verscheen “Swaffelrock”. Op tv zag je hen in het voorjaar van 2015 wekelijks bij ‘Iedereen Beroemd’ (één), het jaar voordien waren ze vaste gasten in ‘Geubels en de Belgen’ (vier), bij ‘De Slimste Mens ter wereld’ (vier) slaagde Ras er in 2 afleveringen mee te draaien. Tijdens de zomer van 2015, 2016 en 2017 klonk hun radioshow op Studio Brussel, in het najaar van 2016 brachten ze daar elke zondagmiddag Discobaarplezier en speciaal voor Radio 2 maakten ze een ‘eigen’ nummer: Plotjes Spelen.