Menu

Pardon Service

Pardon Service is een achtkoppig zootje ongeregeld uit Mechelen, acht vrienden die zich op een mooie dag voorgenomen hebben om van de wereld een vrolijkere, levendigere en minder rustige plaats op aarde te maken. In een ver verleden gebeurde dat rond kampvuren, met wisselende bezettingen en alternerende instrumenten. Het sedentaire stadium werd bereikt bij H30, de Mechelse creatieve werkplek voor jongeren. Daar kregen de oudste nummers hun definitieve vorm. Pardon Service speelde regelmatig feestjes in gang, maar schuwde ook de grotere podia niet (Ottertrotter, Parkpop).

Pardon Service schreef een hoop muziek bij elkaar, die zich niet gemakkelijk liet onderbrengen in genres of invloedssferen, maar die joie de vivre zocht én uitdrukte in het Frans en het Nederlands, ergens tussen reggae, ska, balkan en chanson. En liefst nog allemaal tegelijk. In 2013 ondernam Pardon Service een mini-tournee naar het Zuiden van Frankrijk om daar het tweetalige oeuvre los te laten op een Franstalig publiek. Daar werd meer dan ooit duidelijk dat hun muziek geen grenzen kent: kleuters dansten tussen jonge hipsters en gepensioneerden.

De jongens van Pardon Service bleven kleine feestjes spelen, zoals in de Kerststal van Katelijne, maar steeds vaker stonden ze op grote Mechelse evenementen als Malines Rouge, Parkpop, Pata Boem, Ottertrotter en Vispop. De passage op Maatjesfeest, midden op de Grote Markt in een heerlijke juni-zon, werd een waar volksfeest. Een thuismatch natuurlijk, maar ook buiten Mechelen begon het te lukken. In Haacht sloot Pardon Service Stoserock af, in Berlaar de jubileumeditie van MMfest. In Dilbeek mocht Pardon Service het publiek opwarmen voor de reünie van Starflam op Oosthoek live.

Tussen de grote en kleine optredens door werkte Pardon Service aan een eerste plaat, die in februari 2015 verschijnt. Op de plaat doet Pardon Service we wat het doet op het podium: Pardon service klinkt nu eens Jamaica, dan weer Frankrijk of Balkan, beantwoordt grote levensvragen bij voorkeur in het Frans of het Nederlands, en duwt zeer graag feestjes in gang. Pardon Service is een oorlogsverklaring aan de verveling, een zoektocht naar wereldwijde feestklanken en een goede gelegenheid om uw dansschoenen aan te trekken.