Menu

Picknickpret op Maanrock

Kom picknicken in het stro. Breng je eigen picknick mee. Lekken aan een ijsje, smullen van een pannenkoek of slurpen aan een verfrissend drankje kan ook. Terwijl ouders zich neerploffen op onze strobalen, kunnen de kinderen boerderijdieren schilderen, de straat vol krijten, spelen zoals in de tijd van toen of zich laten schminken.

Voorstellingen en workshops:

10u30-13u30: Bloemenkroontjes maken
Knutsel je eigen bloemenkroontje en waan je de hele dag prins of prinses in onze Zomertuin. Deze workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het maken van een kroontje duurt ongeveer een halfuur. Inschrijven is niet nodig, je mag aansluiten als er een plaats vrij komt. 

10u30, 11u30, 14u, 15u30 en 16u30: Zomerse vertellingen
Rond de gezellig vertelcaravan neemt een verteller van 'Alles loopt op rolletjes' je mee in een zomers verhaal. Kom tot rust en laat je leiden door de zoete stem van onze verteller. 

11u en 16u: Beiaardconcerten
Speciaal voor de Zomertuin halen de studenten van de Beiaardschool hun vrolijkste deuntjes boven. Geniet van het unieke geklingel en getingel van de kamerbeiaard en laat je betoveren door zijn magische klanken. 

13u30-15u30: Madame Kartelle "Du pain, du vin et Madame"
Madame speelt graag van ‘in Frankrijk zijn’. Waar ze ook wordt neergepoot, ze brengt een lekker zomerbriesje met zich mee en je waant je terstond op vakantie. Ze vertelt over haar eerste French Kiss, ze bezingt la douce France, ze droomt over ritjes op de Vespa, ze roept de geur van lavendel op, van zonnecrème, van zoute stranden en zeeën waarin het gevaarlijk zwemmen is met haar kleed. En ze vertelt ook over haar grootste droom: Frankrijk werkelijk eens bezoeken. Wie weet… Vlei je neer op haar reuze picknickkleed en droom weg naar La Douce France.