Menu

Bereikbaarheid

map maanrock

Waar is Maanrock?

Het festival is in het stadscentrum van Mechelen. Deze prachtige stad ligt net tussen Antwerpen en Brussel (elks +/- 28km) en slechts 25km verwijderd van Leuven.

We raden je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Wie uit de regio Mechelen zelf is, niet twijfelen en neem die fiets maar!

Fietsen

Met de fiets

Wees gezond, denk aan het mileu en kom gewoon met de fiets! Je kan je fiets vlakbij het festivalgebeuren veilig én gratis zetten. Er worden 3  bewaakte fietsenstallingen voorzien, op een boogscheut van het festivalterrein.

Waar staan die fietsenstallingen exact?

  • Veemarkt

  • Zoutwerf

  • Sint-Romboutskerkhof aan de Sint-Romboutskathedraal

Bromfietsen zijn jammer genoeg niet toegelaten op deze fietsenstallingen.

Trein

Met het openbaar vervoer

Je woont niet vlakbij genoeg om met de fiets te komen? Het centrum van Mechelen is dan ook erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zo zijn er 2 treinstations.

Mechelen-Centraal ligt op zo’n 15 minuten wandelafstand en Mechelen-Nekkerspoel op zo’n 10 minuten.

Vanuit beide stations is Maanrock dus op wandelafstand te bereiken.
Meer info: www.nmbs.be.

Geen treinfan en geef je de voorkeur aan De Lijn? Dat kan ook.
Meer info: www.delijn.be.

Auto

Met de auto

Als het echt niet anders kan, willen we ook niet dat je Maanrock hiervoor moet missen dus kan je ook met de wagen komen. Parkeren rondom het centrum is de boodschap maar slechts beperkt! Parkeren kan aan de Grindparking (Spuibeekstraat, 2800 Mechelen)

Hoe geraak je aan deze parking?

Op E19 neem je afrit Mechelen-Noord. Volg de N16 en rijd vervolgens 1,5 km op de ring. Slaag dan rechts af aan de brug van station Mechelen-Nekkerspoel. Neem de eerste afslag aan je rechterkant en zo kom je op het Douaneplein.

De eerste afslag na de spoorwegbrug is afgesloten richting de parking.

Het verkeer komende van Mechelen EN Bonheiden moeten allemaal het kruispunt aan de Nekkerhal gebruiken om langs sportpark Nekker naar de Grintparking (P&R Nekker) of Douaneplein te rijden.

Blijf up to date via volgende websites:
www.wegenenverkeer.be
www.mecheleninbeweging.be