Menu

Finale Maanrockrally kleurt erg Mechels

De vijf finalisten voor de Maanrockrally zijn bekend. Met maar liefst drie Mechelse talenten in de finale tekent Stad Mechelen voor een unicum. Jeugddienst Mechelen neemt de organisatie op zich en kreeg dit jaar de ondersteuning van co-host vzw Concertzaak. 

Voor de 24ste keer gaat in Mechelen de Maanrockrally door, dé wedstrijd voor jong aanstormend muzikaal talent. Tijdens de twee voorrondes op 6 en 7 mei werden er vijf finalisten geselecteerd: Jens Pauwels, Rubus, Zombie Butterfly, Cardinal en Bullets. Naast deze finalisten heeft vzw Concertzaak op hun concertavond in het kader van Lokale Helden op 30 april een wildcard uitgedeeld aan Jens Pauwels, één van de acts van die avond. Ook hij zal aantreden op de finale van de Maanrockrally.

Finale op Maanrock

Op het Mechels podium (Cultuurplein), tijdens Maanrock, spelen de vijf bands op zondag 28 augustus een showcase. De artiesten kunnen allemaal rekenen op een geldprijs en de winnaar verdient een plaats op het Groot podium van Maanrock in 2023. Na afloop van de finale van de Maanrockrally wacht er op het Mechels podium nog een verrassing van formaat. Daar kom je binnenkort alles over te weten.

Wie zijn de finalisten? 

JENS PAUWELS

Jens Pauwels is het soloproject van de zanger van de popfunk band ‘Jennisan’. Jens is in de muziek begonnen als klassieke pianist. De liefde voor piano is hij nooit kwijtgeraakt. Onder zijn eigen naam brengt hij zelf geschreven nummers. Verwacht je aan eerlijke en emotionele pianoballads.

https://www.instagram.com/_jenspauwels_/

RUBUS

“Poppy, maar dan niet onnozel”, is wat Bram van Hecke antwoordde toen niemand hem vroeg wat voor muziek hij wilde maken 3 jaar geleden. Onder de naam RUBUS brengt hij sindsdien een mix van zowel melancholische als luchtige popmuziek. Dat het smaakt bevestigden Radio 2 en Willy, die singles als Mr. Perfect en Either Way reeds aan een breed publiek voorstelden en een uitverkochte EP-voorstelling inleidden in december 2021.

www.facebook.com/RubusBE

ZOMBIE BUTTERFLY

Mechelse metalband, Zombie Butterfly brengen een mix genre van Metal, Rock en Hardrock. Zelf noemen ze zich ‘Mechels Laweit’. De groep is al 5 jaar bezig en gaat er stevig tegenaan op het podium. Ze willen vooral met veel fun het publiek vermaken.

https://www.facebook.com/MechelsLaweit

CARDINAL

80’s heay metal met een moderne twist. Cardinal is een Hard Rock formatie, geïnspireerd door oude rock muziek. Door de invloeden van de golden age van Rock ’n Roll te combineren met moderne en inspirerende ideeën brengen ze Hard Rock terug naar het grote publiek.

www.facebook.com/cardinalbandbe

BULLETS.

Een verhaal van emotionele rap, een vleugje indie, melancholische gitaarsolo's en de longen die soms uit het lijf worden geschreeuwd. In zijn tienerjaren hield Dries De Vos zich vooral bezig met het schrijven voor zijn band ‘Late Night Talks’ en plaatste hij ‘one man band’-covers op zijn Youtube-kanaal van artiesten zoals oa. Linkin Park, Counterparts, Nine Inch Nails, Northlane, Architects, Boston Manor en Lil Peep. Enkele maanden nadat de band uiteenging in de zomer van 2019, besloot hij om zijn nieuwe teksten en melodieën tot leven te brengen als solo-artiest: Bullets. Het hardcore genre maakte plaats voor zijn twee andere grote liefdes: HipHop en Indie Pop, geïnspireerd door Bones, Rxmance, Nothing Nowhere en Peep.

https://www.instagram.com/bullets.music/