Menu

Maanrockrally is klaar voor de voorrondes

Voor de 24ste keer organiseren de Jeugddienst Mechelen en sinds dit jaar ook vzw De Concertzaak in Mechelen de Maanrockrally, een wedstrijd voor aanstormend muzikaal talent.

Op 6 en 7 mei treden de 8 geselecteerden bands op in De Club. Op zondag 28 augustus spelen de drie finalisten en de finalist van de DJ rally een showcase op het Mechels Podium (Cultuurplein) op Maanrock. De ultieme winnaar mag je verwachten op Maanrock 2023.

  • Datum: 6 en 7 mei 2022
  • Locatie: De Club - Douaneplein 6, 2800 Mechelen
  • Uur: 19u30 tot 23u30
  • Gratis toegang 

Maak kennis met de 8 bands:

VRIJDAG 6 MEI

RUBUS

“Poppy, maar dan niet onnozel”, is wat Bram van Hecke antwoordde toen niemand hem vroeg wat voor muziek hij wilde maken 3 jaar geleden. Onder de naam RUBUS brengt hij sindsdien een mix van zowel melancholische als luchtige popmuziek. Dat het smaakt bevestigden Radio 2 en Willy, die singles als Mr. Perfect en Either Way reeds aan een breed publiek voorstelden en een uitverkochte EP-voorstelling inleidden in december 2021.

www.facebook.com/RubusBE

CARDINAL

80’s heay metal met een moderne twist. Cardinal is a Hard Rock formatie, geïnspireerd door oude rock muziek. Door de invloeden van de golden age van Rock ’n Roll te combineren met moderne en inspirerende ideeën brengen ze Hard Rock terug naar het grote publiek.

www.facebook.com/cardinalbandbe

LISE JOOSTENS

Lise Joostens schrijft in haar kamer haar eigen muziek. Haar manier om haar gevoelens te verwerken.  Toen haar opa stierf schreef ze het nummer Sudoku. Als singer-songwriter hoopt ze een impact te hebben op mensen. Ze te helpen, troosten, blij te maken of zichzelf beter te doen begrijpen.

www.instagram.com/lisejoostens

SELL ME YØUR CØ∆T

Deze band uit de Zenne-streek begon ooit als een muzikaal project van twee jeugdvrienden en is tegenwoordig een driekoppige band met een eigen geluid bestaande uit nog 1 eenzame vriend en 2 nieuwe top kerels. SMYC wordt omschreven als de emo bastaardzoon van Alternatieve Rock en (Pop-)Punk beïnvloed door nonkel Pop.

www.facebook.com/sellmeyourcoat

ZATERDAG 7 MEI

CARTHAGE

Sophie Herbots en Thijs De Smedt vormen sinds 2021 de indie pop band Carthage. Ze brengen een mix van pop, indie pop and synth pop met dual vocals. Dit creëert een unieke sound. Hun eerste single ‘Look’ is te beluisteren op alle streaming platformen. Ondertussen schrijven ze vlijtig verder. Carthage ken je misschien al van de ‘Humo’s Rock Rally 2022’.

www.facebook.com/Carthagemusic

PLAN T

Plan T is een indie/rockband uit de Rupelstreek. De setlist bestaat voornamelijk uit eigen nummers en wordt aangevuld met een cover of twee. Ze zijn winnaar van de Lokale Helden Lint 2019 en waren finalist op The Road To Graauwrock 2019. De huidige band bestaat uit zangeres Pia Van De Peer, gitarist Ian Hesbeens, drummer Roel Vereycken en bassist Marnic Oris.

www.planttheband.be

BULLETS.

De artiest achter Bullets. startte zijn carrière als zanger bij Late Night Talks, een alternatieve post-hardcore band. In 2019 besloot hij solo te gaan als Bullets. In tegenstelling tot het hardcore genre dat hij bracht met zijn band, maakte hij plaats voor zijn twee andere grote liefdes: HipHop en Indie Pop, geïnspireerd door Bones, Rxmance, Nothing Nowhere en Peep. Een doodgewone kerel met buitengewone dromen, maar vooral iemand die een uitlaatklep ontdekt heeft die hij niet meer wil loslaten. 

BONNET SUMO

BONNET SUMO is een jong raptalent uit Meise, geboren in de mid-90's in Vilvoorde. De stad waar hij als tiener mee vergroeide en nu nog het grootste deel van de tijd te vinden is. Alles gaat bij de 26 jarige BONNET SUMO gepaard met een grote smile. Hij straalt gretigheid en zelfvertrouwen uit. Geen stress. Muziek is dan ook zijn vertrouwde biotoop want hij komt uit een grote muzikale familie, waardoor hij al als kind voortdurend op het podium stond. Nu gaat hij definitief zijn eigen weg en is hij klaar voor het grote werk. 

www.facebook.com/bonnetsumo