Menu

Nieuwe partners in de Maanrock-familie

De programmatie van Maanrock en al zijn pleinen is bijna rond. De veelzijdigheid van muziekgenres wordt mee mogelijk gemaakt door de vruchtbare samenwerking tussen verschillende partners. Nieuwkomers zoals Concertzaak, PHLOWx, BlinkOut versterken de familie en dragen bij tot het succes van Maanrock.

Nieuwkomer Concertzaak

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Concertzaak. Zij kapen het Cultuurplein op zondag met onder andere alternatieve opkomende bands, waaronder de Maanrock Rally winnaars. De VZW is gestart in 2021 en streeft naar de oprichting van een volwaardig muziekcentrum in stad Mechelen. Concertzaak wil doorheen het jaar de lijn doortrekken en ook buiten de zomermaanden optredens aanbieden. Hun programma is te volgen via hun website.

PHLOWx krijgt een plek op Moes

Moes, de groene oase in de Sinte-Mettetuin, start al op donderdag (24 augustus) en werkt daarvoor samen met PHLOWx, een culturele- en artistieke jongerenconcept dat zich richt op Mechelse jeugd en diens belevings- en ervaringswereld. Deze zomer lanceren ze hun boilerroomconcept, KETEL, waarbij de DJ centraal staat, omringd door een enthousiast en warm publiek. De muziekstijl bij KETEL is van Afrikaanse roots en de artiesten hebben elk hun verhaal. Het warme en gezellige plein van Moes is de ideale locatie om KETEL te introduceren.

Toegankelijke belevingsplek bij BlinkOut

Sjarabang in de Theatertuin (Moreelshuis) werkt al jaren mee aan een inclusief programma voor Maanrock. Ook dit jaar zijn ze van de partij en starten ze al op donderdagavond. Met KoMaan! van BlinkOut komt er tijdens het festival een extra toegankelijke belevingsplek voor mensen met onzichtbare drempels. Dit doen ze door onderwerpen die vaak taboe zijn op de agenda te zetten, een prikkelluw concert te organiseren en een platform te bieden voor mensen die hun kwetsbaarheid op een creatieve én authentieke manier zichtbaar willen maken. Op zaterdag voorzien ze tussen 11u en 21u een programma met daarnaast een Stiltekamer die steeds toegankelijk is.

Safehouse, Skatehouse en Bustamove bundelen krachten

De Speelplaats (Botermarkt), het plein met skate, breakdance en Hip-hop, bouwt verder op het succes van vorig jaar en doet daarvoor beroep op Safehouse, Bustamove en Skatehouse. Samen creëren ze een plek waar de urban cultuur tot leven komt. Het weekend wordt een mix van live skate sessies, breakdance shows, DJ’s en live hip-hop acts. 

Malvine Band brengt drie generaties Mechelse iconen mee

Op zaterdag 26 augustus geven de Mechelse harmonies, fanfares en brass bands (hafabra’s) het beste van zichzelf op het Cultuurplein. Hafabra’s brengen al lang geen hoempapamuziek meer. Het beste bewijs daarvan is de afsluiter op het Cultuurplein. De Malvine band uit Heffen brengt drie generaties Mechelse zangiconen mee. Naast de eigen zangers – met onder andere ex-Frituur Paula frontman Jeroen Verwaetermeulen – nodigde de Malvine Band drie bekende Mechelse stemmen uit: Sjarel Van den Bergh, Dunja Mees, JEPP (Jasper Publie).

Volg ons programma hier. 

Fotobijschrift:

Rij boven, v.l.n.r.: Mattis Foubert (Safehouse), Arno Verelst (Safehouse), Cédric Goessaert (Concertzaak), Stijn Van Aerschot (Concertzaak), Liesbet Sourbon (BlinkOut)
Rij onder, v.l.n.r.: Marleen D’Joos (Sjarabang vzw), Kristof Calvo (Mechelen Feest), Giel Kops (Moes), Shanti Ofori (PHLOWx)