Menu

Vrouwelijk talent schittert op Maanrock affiche

Internationale Vrouwendag is de ideale gelegenheid om vrouwelijk muzikaal talent in de kijker te zetten. In januari reikte MEROL de MIA voor Solo vrouw uit aan Pommelien Thijs en pleitte toen voor meer vrouwen in de muziekwereld. Beide artiesten schitteren dit jaar op Maanrock.
 

Maanrock voegt vier nieuwe namen toe aan de affiche: Chibi Ichigo op vrijdag, BLUAI en MEROL op zaterdag en Pommelien Thijs op zondag. Van elektronische beats, pop tot indie ... Deze dames zorgen voor een mix aan genres op het Groot Podium.

De gendergelijkheid op festivalaffiches gaat in stijgende lijn, maar er is nog veel werk aan de winkel. Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, vertelt: “Er is vrouwelijk muzikaal talent genoeg dus dan moet je dat ook zien terugkomen op de affiche. We zijn heel trots dat we deze namen vandaag op Internationale Vrouwendag kunnen bekendmaken. Zelf ben ik een heel grote fan van Merol dus daar kijk ik extra naar uit. Ook bij de Maanrockrally, een wedstrijd voor opkomende bands, merken we een stijging aan vrouwelijke artiesten die zich inschrijven. Dit jaar bestonden de finalisten uit bijna 50% vrouwen.”